Al 180 jaar verfrissend

Fortuin en Wilhelmina vieren dit jaar feest.
In de afgelopen 180 jaar rolden er namelijk al miljarden salmiakpastilles, pepermuntjes en vruchtenhartjes van de band en dat worden er in de toekomst alleen nog maar meer.

In die 180 jaar hebben we niet stilgezeten. Er zijn naast een groter assortiment en modernere productiemogelijkheden ook andere belangrijke veranderingen geweest. We gaan daarbij mee met veranderingen in de markt, maar kijken zelf ook naar de toekomst. Zo produceren we steeds meer vegan producten en vervangen we plastic zoveel mogelijk door duurzame oplossingen om onze CO2-voetafdruk zo klein mogelijk te houden.

Grensverleggend

We produceren daarbij niet alleen voor de Nederlandse markt. Tegenwoordig exporteren we ongeveer 30% van de productie naar het buitenland. In meer dan 20 verschillende landen zijn onze typisch Nederlandse producten zoals Wilhelmina pepermunt en de snoephartjes te verkrijgen. Daar zijn we best een beetje trots op. Naast Wilhelmina leveren we aan grote klanten ook producten onder private label.

Fortuin ligt dankzij het hele team bijna overal in schappen.

Wij bestaan dit jaar 180 jaar, Wilhelmina 130. De liefde en passie voor het vak zijn gebleven, tegelijkertijd is er ook veel veranderd.

180 jaar – producten

180 jaar – team

180 jaar – sales

180 jaar – innovaties

130 jaar Wilhelmina pepermunt

Ons meest bekende productie is voor velen Wilhelmina Pepermunt. In 1892 werd het pepermuntje aangeboden aan prinses Wilhelmina ter gelegenheid van haar 12e verjaardag. Een uniek en speciaal eerbetoon wat samenviel met ons 50-jarig bestaan. Daarom ook de naam Wilhelmina. Het pepermuntje viel zo in de smaak bij de Koninklijke familie, dat we in 1896 het predicaat Hofleverancier ontving. Tot op de dag van vandaag zijn we nog steeds Hofleverancier en de pepermuntjes worden al jaren in onafhankelijk onderzoek als lekkerste getest. Daar zijn we best trots op!

Nog niet uitgelezen? Bekijk dan onze volledige historie!

Nieuws & Media

Pepermunt als medicijn?  

Ongeveer 1 op de 10 kinderen in Nederland…

Lees meer nieuws

We denken graag met je mee!

Rene Alkema, Commercieel Directeur Fortuin

+31 (0)519 – 29 44 55 | [email protected]