Veelgestelde vragen

Hieronder vind je een overzicht met veelgestelde vragen. Staat je vraag over Fortuin er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op. Onze experts helpen je graag. 

ZIJN DE PRODUCTEN VAN FORTUIN GLUTENVRIJ?

Ja! Wij zijn erg trots op het feit dat al onze producten volledig glutenvrij zijn.

Ik heb een product van Fortuin aangetroffen dat qua smaak of uiterlijk niet aan mijn verwachtingen voldoet, wat kan ik hiermee doen?

Wij vinden het erg vervelend dat het product niet aan de verwachtingen voldoet en willen dan ook graag onderzoeken wat het probleem is. Daarom ontvangen we het product graag in de originele verpakking retour. Daarbij ontvangen we graag de volgende gegevens (voor zover bekend), zodat onze kwaliteitsdienst er mee aan de slag kan gaan.

  • Je naam, adres, e-mail en telefoonnummer
  • Omschrijving van de klacht
  • Houdbaarheidsdatum van het product
  • De naam van de winkel/de locatie waar het product is gekocht/verkregen
  • Datum waarop het product is gekocht/verkregen

    Wij verzoeken je vriendelijk bovenstaande informatie samen met het product in originele verpakking gratis op te sturen naar:

Fortuin Dockum B.V.
Antwoordnummer 452
9100 WB Dokkum
T.a.v. de Kwaliteitsdienst
(Postzegel niet nodig)

Wij danken je hartelijk voor je medewerking en we nemen na ontvangst van de klacht zo snel mogelijk contact met je op.

Hoe zit het met suiker in de producten van Fortuin?

Veel producten van Fortuin bevatten als één van de belangrijkste smaakmakers suikers. Alle soorten suikers voorzien je lichaam van energie, maar niet van de nodige vitamines, mineralen en vezels. Onderzoek heeft uitgewezen dat het eten van te veel suikers kan bijdragen aan het ontstaan van verschillende gezondheidsklachten en overgewicht. Het Voedingscentrum adviseert daarom voor volwassenen een maximale dagelijkse inname van 90 gram suiker. Als producent van suikerhoudende producten, voelt Fortuin zich betrokken om consumenten te helpen hier bewust van te zijn.

Het is dus van belang om niet te veel suikers te consumeren en gevarieerd te eten. Dat geldt ook voor de consumptie van onze pepermunt. Een D.F. pepermuntje bevat ongeveer 3 gram suiker, wat gelijk staat aan 18.8 kcal. We stellen de consument graag in staat om op de dagelijkse inname van suiker te kunnen letten door het verstrekken van de juiste informatie. Daarom vermelden we op al onze producten de hoeveelheid suikers.

Als vooraanstaand producent van pepermunt volgen we daarnaast de meest recente ontwikkelingen op het gebied van alternatieve grondstoffen op de voet, om zo een evenwichtig assortiment aan te kunnen bieden. Voorbeelden hiervan zijn de suikervrije en vegan alternatieven van Fortuin.

Voor meer informatie over het belang van gezonde voeding en een actieve levensstijl verwijzen we je graag door naar het Voedingscentrum.

Heb je vragen over suikers in onze producten? Stuur dan een e-mail naar [email protected] en wij vertellen er graag meer over.

Blijf vooral genieten, maar doe het wel bewust!

Voldoen de producten van Fortuin aan de halal voorschriften?

Een deel van de producten van Fortuin bevat gelatine (gelatine is een eiwitproduct van dierlijke oorsprong). Om er zeker van te zijn of een product van Fortuin gelatine bevat, kun je de ingrediëntenlijst op de verpakking controleren. Meer informatie over gelatine vind je bij de vraag: ”Hoe zit het met gelatine in snoepproducten?”.

Zijn de producten van Fortuin geschikt voor vegetariërs en/of veganisten?

Een deel van de producten van Fortuin bevat gelatine (gelatine is een eiwitproduct van dierlijke oorsprong). Om er zeker van te zijn of een product van Fortuin gelatine bevat, kun je de ingrediëntenlijst op de verpakking controleren. Meer informatie over gelatine kunt je vinden bij de vraag: ”Hoe zit het met gelatine in snoepproducten?”.

Hoe zit het met gelatine in snoepproducten?

Gelatine is een eiwitproduct van dierlijke oorsprong, dat in zeer veel producten wordt toegepast (o.a. in kwarktaart, pudding, vruchtensappen, jam, koek, bier, medicijnen). Bij een aantal producten van Fortuin is dit ingrediënt essentieel voor de bindingskracht van het product. Indien een product gelatine bevat dan staat dit altijd op de verpakking vermeld. Vegetariërs of mensen die vanuit bijvoorbeeld hun geloofsovertuiging gelatine willen mijden, kunnen het dus altijd vinden op de ingrediëntenlijst.

Ik heb een andere vraag. Waar kan ik terecht?

Heb je een andere vraag? Neem gerust contact op via ons contactformulier. Onze experts brengen je dan snel verder.

Andere vraag?

Nico van der Wal, Nationaal accountmanager Fortuin

+31 (0)519 – 29 44 55 | [email protected]