Kwaliteitswaarborging

Kwaliteit en betrouwbaarheid staan bij Fortuin hoog in het vaandel. We werken volgens strikte protocollen en voldoen aan de strengste internationale voedselveiligheid- en kwaliteitsnormen.

Kwaliteit & Voedselveiligheid

Als vooraanstaand producent van diverse soorten snoep waarborgt Fortuin dat de processen voldoen aan de strengste internationale voedselveiligheid- en kwaliteitsnormen. Het handhaven van de kwaliteit en voedselveiligheid zit diepgeworteld in de organisatie en wordt breed gedragen. Door zowel de BRC (AA) als de IFS (higher level) zijn de hoogst haalbare certificeringen verleend.

Kwaliteitscertificaten 


HACCP
Hygiëne is bij Fortuin tijdens de productie een belangrijk aandachtspunt, evenals de controle op grondstoffen en het logistieke proces. Om dit te bewerkstelligen hanteren wij het HACCP-systeem. Met het HACCP-systeem zijn de risico’s in kaart gebracht en beheersmaatregelen beschreven. De overheid (NVWA) controleert op de aanwezigheid van een HACCP-systeem en de naleving hiervan.


IFS en BRC  
De IFS (International Featured Standards) is de internationale standaard voor wereldwijde productie. De standaard omvat acht verschillende food en non-food standaarden op het gebied van voedselveiligheid en kwaliteit, waarbij het proces langs de bevoorradingsketen wordt gevolgd. Fortuin heeft de hoogst haalbare certificering IFS (download PDF).

Fortuin heeft de hoogst haalbare certificering op het gebied van de BRC (download PDF). De BRC staat voor Britisch Retail Consortium en wordt gebruikt om kwaliteit van producten te kunnen waarborgen. Deze standaard is belangrijk voor organisaties die levensmiddelen produceren en kijkt naar de voedselveiligheid en kwaliteit.

Halal
Het halal certificaat is sinds 2016 een begrip. Het is een certificaat met nationale en internationale voordelen. Voor moslims is het belangrijk om te weten of een halal certificaat voldoet aan de eisen die ze stellen.

Inkoop keurmerken 


Duurzame palmolie (RSPO)  
Wij kopen duurzame palmolie (RSPO) in. Door RSPO zijn er internationale afspraken om te streven naar een productie van palmolie die uiteindelijk in haar geheel duurzaam is.

Ga ook voor kwaliteit

Nico van der Wal, Nationaal accountmanager Fortuin

+31 (0)519 – 29 44 55 | [email protected]